Skift selv batteri på bilen

Det er muligt at udskifte batteriet på bilen, og samtidig spare penge på arbejdsløn. Der er en række betingelser som skal være opfyldt i fht. batteriets type og størrelse. På personbiler kører man med 12V og ampere styrken kan variere afhængig af bilmodel. Hos Multi Car Service kan vi guide, hvis du selv ønsker at udskifte startbatteriet på din bil, men husk at det er på eget ansvar.

Vi anbefaler at benytte kvalitetsbatteri fra f.eks. Varta eller Bosch. De billigere batterier har oftest en meget kort levetid og vil på den lange bane ikke være pengene værd. Det er ikke unormalt at bruge cirka 1000 kr på et kvalitetsbatteri. Ønsker du hjælp til indkøb, er du ligeledes velkommen til at kontakte os. Vi har en god leverandøraftale til indkøb af reservedele og herunder batteri.

startbatteri monteret på bil

Trin for trin guide og gode råd

  • Fjern eventuelle afdækninger og batteriholdere som typisk sidder på bunden af batteriet. 
  • Frakobl først minus polen af dit gamle batteri, og derefter plus polen. Disse kan som regel afmonteres med en 10mm fastnøgle eller top.
  • Hvis polskoene er irret eller snavset, bør disse rengøres grundigt for optimal forbindelse.
  • Sørg for at dit nye batteri altid står som vist på billedet, og sørg for at sikre det imod skridning under kørsel. Sæt polerne på i omvendt rækkefølge – og vær sikker på at plus og minus ikke rører hinanden.
  • Langt de fleste batterier i dag er vedligeholdelsesfrie batterier. Det vil sige, at de ikke skal efterfyldes med destilleret vand.
et varta startbatteri til bilen