En generator har til opgave at producere strøm ved hjælp af drivremmen, som kører sammen med motoren. Den producerede strøm lagres i vores 12 Volt batteri, så vi hele tiden har strøm på bilen. 

Generatorens lejer og kulforbindelser skal være intakte og i orden, for at kunne producere tilstrækkelig med strøm.

En brugt generator hos autoophuggeren koster ofte ikke mere end 5 – 600 kr, men hvis lejet er i orden, kan det faktisk godt betale sig at renovere det ved at udskifte kullene. Man kontrollerer lejet ved at dreje på akslen, hvor drivremmen kører. Er der mislyde, så er der ingen grund til at fortsætte. Lyder det fint, så følg vores guide herunder.

Hvordan renoverer man en generator?

Vi starter med at tage minus polen fra batteriet og frakobler de elektriske forbindelser af. Derefter afmonterer vi kileremmen. Generatoren er som regel monteret med to eller tre lange bolte på beslaget. Disse fjernes og generatoren skulle være løs. Boltene kan sidde på en udfordrende måde, og det kræver tålmodighed.

Nu er det tiden til at renovere. Plastikdækslet på siden afmonteres. Denne sidder typisk med små møtrikker. Når vi har åbnet op, piller vi de gamle kul enheder af, renser grundigt derinde, og sætter de nye kul på. Kul til generator kan købes hos reservedels grossister som Auto-G og FTZ.

Ønsker du at vi assisterer med opgaven, hvad enten den står på renovering eller udskiftning af generator? Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.