En dyse er komponenten som leverer brændstoffet ind i dieselmotoren via højtrykspumpen. Den arbejder med et tryk op til 160 bar afhængig af type og model. Blandt den mest udbredte model, har vi indsprøjtningsdysen fra Bosch. 

Da Common-rail systemet blev lanceret omkring 2005, blev dieselbilerne mere effektive og populariteten steg helt frem til omkring år 2020, fordi de er effektive. De går langt på literen og har en flydende komfortabel motorgang takket være den nye teknologi. Omstillingen til elbiler har dog taget fart de seneste år, og der er stor opbakning omkring det, da de ikke udleder co2 under kørsel.

Udskiftning af dyser – er det nemt eller svært?

Det er et velkendt fænomen, at en indsprøjtningsdyse kan sidde utrolig godt fast på motoren, selvom man har kørt motoren varm inden og pillet skruer og holdere ud.

Det skyldes kul- og soddannelser mellem motor og dysen. Her kan det være nødvendigt med en speciel aftrækker eller professionel hjælp. Husk at flammeskiverne skal udskiftes hver gang, man har haft en dyse oppe.

Hos Multi Car Service tilbyder vi at trække din dyse ud, selvom du laver resten af arbejdet selv. Kontakt os og få et godt tilbud.