EGR ventilen har til opgave at forbrænde dieseludledningen en ekstra gang, og dermed formindske udledningen ud af udstødningen. 

Den kører med spjældstyring og vil med tiden blive sodet til. Det er et meget velkendt problem på dieselbiler, at EGR ventilen bliver tilsodet. Denne kan renses og vedligeholdes, ligesom alt det andet. Hvis man forsømmer vedligeholdelsen, kan det i sidste ende med at man er nødsaget til at udskifte. Prisen på en EGR ventil varierer, men er ikke så dyr som 4 indsprøjtningsdyser eksempelvis.

Du kan med fordel bruge additiver til forebyggelse, eller foretage en fysisk indgreben og rense med børste. Husk at sod og kuldannelser ikke må komme ind i motoren.

Guide til udskiftning af EGR ventil

Her ser vi en EGR ventil som er sat ud af funktion pga voldsom soddannelse. Den vil være svær at redde og det kan bedst svare sig at udskifte denne. 

Ventilen sidder som regel lige til. Elektriske forbindelser og stik afmonteres forsigtigt. Herefter afmonteres de 3 eller 4 bolte som sidder fast på motoren. 

Det anbefales, at du afmonterer EGR ventilen, selv ved rensning. Magter du ikke selv opgaven? Hos Multi Car Service kan vi assistere til en fair pris.