Først og fremmest frakobler man batteriet for at undgå kortslutning og eventuelt skade på de elektroniske komponenter. Generatoren er direkte forbundet med batteriet, da det er denne som producerer strømmen og videregiver til batteriet.
Vi skal herefter lokalisere generatoren. Den er typisk monteret på siden af motoren, og er drevet af en rem. Bemærk at det ikke er tandrem, men en kilerem (eller v-rem) som man også kalder den. Den er normalt tildækket af en plastik dæksel, som enten kan skrues af eller er monteret med clipse.
Når vi har overblikket over placering og omfanget, vurderer vi om der er nogle andre komponenter som skal afmonteres, for at kunne afmontere generatoren. Det er normalt, at der ikke er ret meget plads i området.
Når vi er klar til at afmontere generator, afmonterer vi først kileremmen som kan løsnes på strammerhjulet. Det er oftest et hjul man ved hjælp af en fastnøgle kan dreje til højre eller venstre.

Ny eller brugt generator?
Der er stor forskel på, hvad en ny generator koster til de forskellige bilmodeller. Det er derfor svært at spå om, hvad der bedst kan svare sig. Hvis en ny generator koster 4000 kr og den kan fås hos autoophuggeren for 500 kr, så er det forståeligt at det frister med en brugt. Man skal overveje, hvor længe man beholder bilen, besparelses procenten og om man selv kan udskifte den igen, hvis den brugte generator skulle vise sig kun at holde f.eks. 1 år.
Hvordan kan vi så kontrollere om en generator er defekt, eller på vej til at blive defekt?
En defekt generator kan ikke lade systemet og vil dermed dræne batteriet, som i sidste ende vil resultere at bilen ikke vil starte. Ladelampen i instrumentet bør dog lyse rød, hvis dette skulle være tilfældet.
Derudover kan du kontrollere lejerne ved at dreje på akslen, hvor kileremmen kører. Det er også muligt at renovere en generator, men det kommer vi ind på senere.
Har du behov for assistance til opgaven, kan du med fordel kontakte Multi Car Service på mail info@multicarservice.dk eller telefon 35111267 i åbningstiden.
