Hjullejet sidder bagved hjulnavet, og sørger for tilstrækkelig fri bevægelighed til at bilen kan rulle. Konstruktionen er af en masse små kugler som arbejder med hinanden i en friktion, hvor der også er lejefedt. Det kan ske, at lejet mangler smørelse, og med tiden vil blive varm og slides. Når dette sker, vil lejestøj gradvist øges, hvor det til sidst er uundgåeligt at udskifte hjullejet. 

Det er desværre ikke noget man kan forebygge. Det er sliddele, som skal udskiftes i ny næ. Et leje burde holde til ca 150.000 km afhængig af kørsels stil. Eksempelvis vil mange rundkørsel kørsler slide mere på hjullejerne. Samtidig kan vi råde dig til, ikke at dreje for meget på rattet, når køretøjet holder stille. Da vil belastningen være for stor på de bærende dele.

Er det svært at udskifte hjulleje?

Det er ingen nem opgave at udskifte hjulleje. De fleste hjullejer er presset ind i hjulnavet. Det vil sige, at der skal special værktøj til at udføre opgaven. 

Man kan komme ud for, at det er ‘skrue lejer’ eller anden simpel konstruktion. Så er det muligt at udskifte hjulleje hjemme i garagen. Ellers kan det være nødvendigt, at søge assistance. Multi Car Service vil gerne give et godt tilbud på opgaven.