Kabinefilteret som også kaldes pollenfilter, har til opgave at filtrere luften fra vores omgivelser i at trænge ind i kabinen. Støv, pollen eller andet snavs ville ikke være særlig behageligt og komfortabelt at få ind i kabinen under kørsel.

Dette filter har ikke noget med motor eller luftfilter at gøre, men er alligevel en god ting at få skiftet for hver 60.000 km. Udskiftnings interval kan du se i bilens instruktionsbog. 

Der kan opstå bakteriedannelser og ved tilstopning, forhindrer vi samtidig frisk luft i at komme ind i kabinen. Det er derfor en god idé, at få udskiftet kabinefilteret. Når man ikke følger bilfabrikantens forskrifter for service, overser man typisk denne.

Kabinens støvmaske

Som overskriften siger, fungerer pollenfilteret som en støvmaske for os, inde i bilen. Hygiejne mæssigt vil det være et plus for os med rent filter, kombineret med en aircon service. 

Placering af kabinefilteret vil typisk være bag- eller under handskerummet inde i kabinen. Her skal man som regel udløse clips, skyde dækslet til side eller en tredje nem metode.