Det er ikke nogen stor opgave at udskifte en kilerem. På de fleste bilmodeller sidder kileremmen synligt. Der kan være nogle bilmodeller hvor den afskærmet med plastikdæksel.
Man skal dog stadig være opmærksom på, at det er den korrekte kilerem man monterer (med de korrekte antal ribber og længde). Der er nemlig forskellige variationer i forhold til om bilen er udstyret med aircondition f.eks. Det vil desuden være en god idé at tage et foto af stedet, mens den gamle stadig sidder derpå, og du ikke har adgang til reservedels katalog eller autodata program.
Når vi er sikre på, at det er den korrekte rem, løsner vi strammerhjulet som typisk kan udføres med en fastnøgle. Den kan føles lidt “hård”, så man skal bruge lidt kræfter.
Vi har nu et foto af, hvordan den gamle sad, og skal derfor ikke bruge for meget tid på at vende og dreje den. Vi ved lige præcis hvordan den skal sidde.

Hvornår ved vi at kileremmen er slidt?
Vi ved at kileremmen er ved at være slidt, hvis gummiet ser mørnet ud, har små sprækker eller hyler under kørsel. Man er ikke i tvivl, når man hører denne lyd.
Selvom kileremmen ikke kan føre til katastrofale ødelæggelser som tandremmen, er det stadig vigtigt at få den udskiftet i tide, og undgå motorstop. Hvis denne springer eller går i stykker, får bilen ikke produceret strøm igennem generatoren eksempelvis.
Har du brug for hjælp til udskiftning eller bare en vurdering? Du er velkommen til at kontakte Multi Car Service.
